Wedstrijdreglement Recreatief Volleybal Maas – Waal – Rijn
- Algemeen
- Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle volleybalwedstrijden van dames-, heren- en gemengde teams, zowel in de competitie als de beker georganiseerd door de “Recreatief Volleybal Maas – Waal – Rijn” hierna te noemen RecVol.
- Het doel van de recreatieve competitie is:
a: het onderhouden van vriendschappelijke betrekkingen tussen deelnemers.
b: het bevorderen van het volleybal. - De bepalingen in het wedstrijdreglement worden door de deelnemende verenigingen (Adviesraad) zelf in meerderheid vastgesteld en gelden voor alle klassen, tenzij anders vermeld.
- In deze reglementen moet bij het bestuur gelezen worden het voltallig bestuur van de RecVol, aanspreekbaar via het wedstrijdsecretariaat. Waar in dit reglement gesproken wordt over spelers en aanvoerders, dient ook gelezen te worden speelsters en aanvoersters.
- Iedere aangesloten vereniging benoemt een contactpersoon (adviesraad lid) die op zal treden als hoofd contact tussen RecVol en de vereniging. Het contact tussen het bestuur en de verenigingen loopt uitsluitend via de adviesraadleden. De adviesraadleden informeren hun vereniging en teams.
- Er wordt gespeeld volgens de officiële NeVoBo spelregels, behoudens onderstaande aanpassingen:
- We spelen zonder libero. Behalve de teams die uitkomen in de Topklasse en in de beker voor herenteams, daar is spelen met een libero wel toegestaan.
- Bij een afwijkende speelzaal (bv kleinere afmetingen of geen plaats voor antennes, bron NeVoBo spelregels) dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan het RECVOL-bestuur om in deze zaal te mogen spelen. Dispensatie en registratie hiervan wordt bijgehouden op www.recvol.nl.
- Bij voorkeur dienen de teams met uniforme shirts te spelen, rugnummers zijn niet vereist.
- Verduidelijking enkele NeVoBo spelregels
Vanwege een aantal klachten en discussies met scheidsrechters hier een verduidelijking van enkele Nevobo regels:- Schermen;
Hiervoor zijn plaatjes op de RecVol site te vinden onder de kop “Over – Regelgeving” waarop het uitgelegd wordt. In feite simpel, geef de tegenstander zicht op de serveerder (geen handen omhoog houden of op een kluitje gaan staan voor de serveerder. Schermen bewust of onbewust de balbaan blokkeren. - Per vereniging lijkt er een eigen interpretatie te zijn van de “bal met de voet regel” terwijl het simpel is: De bal mag met de voet geraakt worden. Elk lichaamsdeel feitelijk. Nu wordt soms schoppen afgefloten en is er soms gemopper als de bal met de voet gespeeld wordt. (de bal lomp onder het net doorschoppen of gooien is een andere discussie en heeft niks met regels maar met sportief gedrag te maken)
- Uitzonderingen op 1x raken van de bal per actie. Bij de 1e pass en blokkeren mag de bal achtereenvolgens verschillende delen van het lichaam raken, mits deze contacten gedurende één actie plaatsvinden. Dus bijvoorbeeld een service of een smash die van je armen via je hoofd “gespeeld” wordt telt als 1x raken.
Op Volleybalmasterz.nl maak je in begrijpelijke taal kennis met alle spelregels. Ook kun je door middel van oefentoetsen je kennis testen en je eigen spelregelbewijs halen, zodat je zelf ook wedstrijden in de lagere klassen kunt fluiten. Een ideaal middel om oude en nieuwe (jeugd)leden op een leuke, interactieve manier met de belangrijkste spelregels kennis te laten maken! Hiervoor moet je je wel registreren.
- Schermen;
- Verduidelijking enkele NeVoBo spelregels
- Voor de recreatieve competitie worden die teams ingeschreven, die zich door middel van een op www.recvol.nl bestemd digitaal inschrijfformulier hebben opgegeven. De inschrijving is voor de duur van één seizoen. Vóór aanvang van het nieuwe seizoen dient men opnieuw in te schrijven. Op het digitale inschrijfformulier wordt de speelzaal, vaste speelavond, tijden waarop de zaal open is en waarop de wedstrijd begint doorgegeven. Tevens worden de contactpersonen (vereniging en teams) en de penningmeester ingevuld.
- Nieuwe teams worden door het RecVol-bestuur op sterkte ingedeeld, indien het RecVol-bestuur het noodzakelijk acht wordt er een toelatingswedstrijd georganiseerd tegen een team uit de gewenste klasse. Dit is alleen als het nieuwe team vraagt om plaatsing in een hogere klasse dan de laagste klasse.
- Het inschrijf / contributie geld dient binnen de gestelde termijn te worden voldaan.
- Leden en deelnemers doen op eigen risico mee aan de door RecVol georganiseerde competities. RECVOL kan niet aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele ongelukken, schade en/of diefstal. RECVOL stelt zich niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van deelname aan de competities.
- Wedstrijden en teams
- Bij aanvang van de wedstrijd moeten per team minimaal vijf spelers meedoen.
- In een team, dat uitkomt in een klasse voor gemengde teams moeten tijdens de wedstrijd minimaal twee dames binnen de lijnen staan.
- Het is toegestaan om dames te laten meespelen in een herenteam van een vereniging.
Het is niet toegestaan om heren te laten meespelen in een damesteam van een vereniging. - Het thuisspelende team zorgt voor de zaal, kleed- en doucheruimte, voldoende volleybal materiaal, scheidsrechter, teller en een geprint papieren wedstrijdformulier. Het wedstrijdformulier is te vinden op www.recvol.nl onder de kop formulieren.
- De leiding van de wedstrijden is in handen van de door het thuisspelende team aangewezen scheidsrechter. Tegen diens beslissingen is in beginsel geen protest mogelijk, de scheidsrechter mag niet als coach optreden. De scheidsrechter leidt de wedstrijd van begin tot het eind, tenzij beide teams het eens zijn over een wissel.
- De competitie- en bekerwedstrijden worden gespeeld volgens de volgende sets:
- Competitie- en bekerpoule wedstrijden:
4 sets – uitslag kan derhalve zijn: 4-0, 3-1, 2-2, 1-3 of 0-4. - Competitie beslissingswedstrijden (kampioenschap) en bekerwedstrijden na de poulefase:
3 gewonnen sets, waarbij de eventuele 5e set tot 15 punten wordt gespeeld of meer punten tot een verschil van 2 setpunten is bereikt. Er wordt in de 5e set vooraf getost en van speelhelft gewisseld als één van de ploegen het 8e punt heeft gescoord – uitslag kan derhalve zijn: 3-0, 3-1, 3-2, 2-3, 1-3 of 0-3. - PD Wedstrijden:
2 gewonnen sets – uitslag kan derhalve zijn: 2-0, 2-1, 1-2, of 0-2. - Beker troostfinale (derde en vierde plaats):
Twee sets tot 15 punten, het team dat als eerste de 15 punten bereikt heeft de set gewonnen. Bij een gelijkspel in sets telt het verschil in setpunten. Indien er na twee sets een eindstand wordt bereikt van bv 15-14/14-15 dan wordt er om een laatste punt gestreden en is dit bepalend voor de einduitslag.
- Competitie- en bekerpoule wedstrijden:
- De wedstrijden (competitie, beker voorronde en beker kwartfinale) dienen te worden gespeeld op de door de wedstrijdsecretaris aangegeven dag en tijdstip. Indien het programma dit vereist is het mogelijk dat een beker thuiswedstrijd wordt omgezet in een uitwedstrijd. De tijd die vermeld staat in het wedstrijdprogramma is de tijd van aanvang van een wedstrijd. Uiterlijk 15 minuten voor de tijdsaanduiding in het wedstrijdschema begint men met inspelen. De deelnemende teams dienen een half uur voor de aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.
- Bekeravond (eindrondes), de halve finale, finale als ook de strijd om de derde en vierde plaats (troostfinale) vinden voor alle klassen plaats op een door de wedstrijdsecretaris aangewezen plaats en worden op één avond afgewerkt.
- Beker loting, binnen elke poule vindt vrije loting plaats, teams worden in de voorronde op poule ingedeeld. Wel wordt er gestreefd naar het maximaal mixen van de teams uit de diverse klassen en regio’s per poule. De loting wordt door of namens de voorzitter in aanwezigheid van de wedstrijdsecretaris gedaan.
- Als wedstrijden uitlopen mag de wachttijd niet meer dan één uur zijn.
- Wanneer een team op de vastgestelde datum niet aanwezig is, dan worden voor dit team vier wedstrijdpunten in mindering gebracht. Door de contactpersoon uit het bestuur wordt de wedstrijd opnieuw vastgesteld.
- Wedstrijduitstel
- Indien een team voorziet dat het op een bepaalde datum de vastgestelde wedstrijd niet kan spelen neemt de contactpersoon van dit team tenminste vijf dagen van tevoren contact op met de team contactpersoon van de tegenstander. Het contact bij voorkeur telefonisch maar mag ook plaats vinden d.m.v. WhatsApp of SMS. Er dient dan wel een terugkoppeling tussen de contactpersonen plaats te vinden! In onderling overleg wordt een nieuwe datum vastgesteld. De nieuwe datum dient vastgesteld te zijn binnen 2 weken vanaf de dag waarop de uitstelaanvraag wordt aangevraagd.
- Het team, dat om het verzetten van de datum vraagt, vult meteen het daarvoor op www.recvol.nl aangebrachte formulier ‘Competitie’ of ‘Beker’ in en klikt op verzenden. Een kopie van het formulier wordt ontvangen door de contactpersonen en adviesraadleden van de betrokken teams, de contactpersoon en de wedstrijdsecretaris van RecVol.
- Indien op het onder 3.2 bedoelde formulier geen nieuwe wedstrijddatum staat vermeld vult de contactpersoon van het uitstel aanvragende team, na overeenstemming met de tegenstander over een nieuwe datum, nogmaals het daarvoor op www.recvol.nl aangebrachte formulier ‘Competitie’ of ‘Beker’ in en klikt op verzenden, maar uiterlijk binnen de in 3.1 gestelde termijn.
- De contactpersoon uit het RecVol-bestuur bevestigt per mail de afspraken tot het verzetten van een wedstrijd en het vaststellen van een nieuwe datum aan de contactpersonen en adviesraadleden van de betrokken teams en aan de wedstrijdsecretaris. Een wedstrijduitstel is formeel akkoord nadat de contactpersoon van het bestuur de nieuwe datum heeft bevestigd.
- Een team mag maximaal tweemaal per seizoen (poule tot en met 8 teams) of driemaal per seizoen (poule groter dan 8 teams) een verzoek indienen om een wedstrijd te verzetten. Een verzetting in de eerste helft van het seizoen (september t/m december), dient opnieuw te zijn ingedeeld in deze eerste helft van het seizoen.
- Indien een team/de teams in gebreke blijft/blijven aan artikel 3.2 t/m 3.4 wordt/worden dit team/de teams de door de Adviesraad vastgestelde boete van € 5,00 opgelegd en stelt de contactpersoon uit de RECVOL-bestuur in overleg met het niet in gebreke gebleven team of indien beide teams in gebreke bleven op eigen initiatief een nieuwe wedstrijddatum vast. Voor de derde verzetting van een wedstrijd geldt een sanctie van 1 punt in mindering in de stand. Voor de vierde en volgende verzettingen van een wedstrijd geldt een sanctie van 2 punten in mindering in de stand.
- Ingeval van overmacht of gewichtige omstandigheden, waarvan de contactpersoon van het RecVol-bestuur de redelijkheid beoordeelt, kan worden afgeweken van de in artikel 3.1, genoemde termijn van 5 dagen.
- De contactpersoon van het team dat door overmacht of gewichtige omstandigheden de wedstrijd niet kan spelen, deelt dit onmiddellijk telefonisch aan de contactpersoon van de tegenstander en de contactpersoon van de RecVol-bestuur onder opgave van redenen mee.
- Uitstelaanvraag verloopt verder volgens 3.2 t/m 3.5
- Een door overmacht of gewichtige omstandigheden verzette wedstrijd telt niet mee voor de vrije verzettingen per seizoen zoals benoemd in artikel 3.5
- Vindt een wedstrijd ondanks het afwijzen van een verzoek tot uitstel niet plaats of komt het team op de geplande wedstrijddatum niet opdagen, dan krijgt het team dat daaraan schuldig is vier wedstrijdpunten in mindering. De wedstrijd wordt vervolgens door de contactpersoon uit het bestuur opnieuw vastgesteld.
- Wanneer een team op de vastgestelde datum te laat aanwezig is, waardoor één of meer sets niet kunnen worden gespeeld, dan verliest dit team één, twee, drie of vier wedstrijdpunten. Alleen indien het team om dringende redenen (zie artikel 3.7) niet op tijd aanwezig kan zijn, wordt voor de resterende sets van de wedstrijd opnieuw een wedstrijddatum vastgesteld.
- Aan een verzoek om uitstel van een wedstrijd kan slechts eenmaal medewerking worden verleend. Een voor de tweede keer vastgestelde wedstrijd dient te worden gespeeld. Indien het team dat ten eerste om uitstel heeft gevraagd, opnieuw niet kan spelen dan verliest dit team de wedstrijd met 4-0 (25-0, 25-0, 25-0, 25-0). Alleen indien het andere team met betrekking tot de opnieuw vastgestelde datum om dringende redenen (zie artikel 3-2) uitstel moet vragen dan wordt de wedstrijd ten derden male vastgesteld.
- Alleen de wedstrijdsecretaris of de contactpersonen van het bestuur zijn belast met het verloop van de competitie en het doen naleven van de wedstrijd- en andere reglementen. De wedstrijdsecretaris heeft het recht, te allen tijde, indien hier dringend aanleiding toe is, het wedstrijdprogramma te wijzigen. De wijzigingen zullen tijdig, dat wil zeggen, tien dagen tevoren, aan de betreffende verenigingen worden meegedeeld.
- De wedstrijdsecretaris heeft de bevoegdheid bij overtredingen van het reglement de wedstrijd als verloren te beschouwen en zo nodig het maximumaantal te behalen punten in mindering te brengen.
- De verenigingen ontvangen van elk team een digitaal exemplaar van het wedstrijdprogramma, uiterlijk tien dagen vóór de aanvang van de eerste wedstrijd.
- Wedstrijdformulier
- Er mag uitsluitend gespeeld worden met het officiële wedstrijdformulier. Deze kan via www.recvol.nl optie formulieren geprint worden.
- De contactpersoon van het thuisspelende team draagt zorg voor een volledige invulling van het wedstrijdformulier, te weten datum, wedstrijdnummer, wedstrijd, setstanden, uitslag. Het wedstrijdformulier dient te worden ondertekend door de beide aanvoerders en als laatste door de scheidsrechter.
- De contactpersoon van het thuisspelende team draagt zorg voor digitale verzending van het wedstrijdformulier via het daartoe op de website www.recvol.nl aangebrachte wedstrijdformulier binnen drie dagen na het spelen van de wedstrijd.
- De contactpersoon van het thuisspelende team bewaart alle conform artikel 4-2 volledig ingevulde en vervolgens digitaal ingevulde formulieren gedurende het lopende seizoen.
- Ingeval het niet tijdig doorzenden van het wedstrijdformulier wordt het thuisspelende team een boete van € 5,00 opgelegd.
- Indien op het digitaal verzonden wedstrijdformulier een uitslag is ingevuld die onderling overeengekomen is door de teams zonder dat de wedstrijd is gespeeld, worden beide teams met 8 wedstrijdpunten bestraft en tevens een boete van € 25,00 opgelegd.
- Protesten
- Zowel het thuis- als het uitspelende team kunnen op het wedstrijdformulier eventuele protesten tegen de gang van zaken, met uitzondering van beslissingen van de scheidsrechter, tijdens de wedstrijd kenbaar maken. Hiertoe kan op het wedstrijdformulier een aantekening worden gemaakt (voor ondertekening hiervan) en op een bijlage kan het protest dan nader worden toegelicht. Dit dient te gebeuren in aanwezigheid van de aanvoerder van het andere team.
- Als er ongeregeldheden zijn bij een wedstrijd worden deze geschillen tussen de beide besturen van de betreffende verenigingen opgelost. Spelers moeten zich dus bij hun bestuur melden met de betreffende klacht. De wedstrijdsecretaris van de competitie wordt door beide verenigingen op de hoogte gehouden. Het bestuur van de RecVol treedt zo nodig op als mediator.
- Een protest kan slechts in behandeling worden genomen, indien daarbij aangegeven wordt.
- De naam van het protesterende team.
- De naam van de contactpersoon van het protesterende team.
Niet schriftelijk ingebrachte protesten worden niet in behandeling genomen.
- De wedstrijdsecretaris neemt alleen schriftelijk ingediende protesten in behandeling mits deze klacht is behandeld en gemeld volgens artikel 5.2 en er geen overeenstemming gevonden kan worden:
- Vermeld op het wedstrijdformulier zoals bedoeld in bovengenoemd artikel 5-1
- Ingediend door een aan de competitie deelnemend team.
Van de beslissing doet de wedstrijdsecretaris schriftelijk mededeling aan de contactpersonen en adviesraadleden van de betrokken teams en het bestuur van RecVol.
- De in artikel 5.4 bedoelde teams kunnen binnen een maand na datum van verzending van de eveneens in artikel 5.4 bedoelde schriftelijke mededeling van de wedstrijdsecretaris in beroep gaan tegen de beslissing van de wedstrijdsecretaris bij de Adviesraad. Het beroepschrift wordt ingediend bij de secretaris van RecVol.
- De beslissing van de Adviesraad, die binnen twee maanden na indiening van het protest moet zijn genomen, is voor alle betrokken partijen bindend.
- Puntentellingen en klasseringen
- Voor elke gewonnen set wordt aan een team een wedstrijdpunt toegekend.
- De klasseringen in de klassen worden opgemaakt aan de hand van de door de teams behaalde wedstrijdpunten, waarbij het team met de meeste wedstrijdpunten bovenaan en het team met de minste wedstrijdpunten onderaan staat geklasseerd (icm het aantal gespeelde wedstrijden). Hebben twee teams in de klassering (niet zijnde de eindklassering) evenveel wedstrijdpunten, dan geldt voor de onderlinge volgorde het saldo van het gescoorde aantal punten en het aantal tegen gescoorde punten.
- Een team dat in de eindrangschikking de meeste wedstrijdpunten heeft verzameld is kampioen van de betreffende klasse.
- Indien er op het einde van de competitie meerdere teams zijn die evenveel wedstrijdpunten als gespeelde wedstrijden hebben en dit betreft een bepaling voor een kampioenschap, degradatie of PD plaatsing, dan volgt er een beslissingswedstrijd voor het bepalen van het kampioenschap, degradatie of PD plaatsing.
- Terugtrekken team
- Wanneer een team zich na inschrijving terugtrekt dan komen alle door dit team gespeelde en nog te spelen wedstrijden te vervallen.
- Voor het terugtrekken van een team uit de competitie na de uiterste inschrijfdatum en voor de start van de eerste competitie speelronde blijft de vereniging het inschrijfgeld verschuldigd.
Bij terugtrekking van een team na de start van de eerste competitie speelronde is het team het inschrijfgeld verschuldigd plus een boete van € 5,00. - Voor het terugtrekken van een team uit de beker na de uiterste inschrijfdatum en voor de start van de eerste competitie speelronde blijft de vereniging het inschrijfgeld verschuldigd.
Bij terugtrekking van een team na de start van de eerste competitie speelronde is het team het inschrijfgeld verschuldigd plus een boete van € 5,00.
- Promotie en degradatie
- Nr. 1 in de hoogste klasse mag zich kampioen van RecVol noemen. De klasse winnaars van de onderliggende klassen promoveren naar de bovenliggende klasse.
- In alle klassen (behalve de laagste klasse) degraderen de nummers laatst.
- De nummers 2 van een klasse (behalve de hoogste klasse) spelen tegen de op een na laatst geplaatste van de bovenliggende klasse een promotie/degradatie wedstrijd. Voor de promotie/degradatie wedstrijd naar de Topklasse wordt er tussen de Nr 2 van de Heren Hoofdklasse en de Nr 2 van de Heren A klasse voorafgaand een pre-PD wedstrijd gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd speelt de promotie/degradatie wedstrijd tegen de op een na laatst geplaatste van de Topklasse.
- Bij eventueel verschuiven van teams i.v.m. het te groot of te klein worden van de klassen blijft degradatie gehandhaafd.
- Mochten teams gelijk eindigen in punten, dan volgt er een beslissingswedstrijd.
- De mogelijke promovendus van de promotie/degradatie wedstrijd kan voor 1 maart van het betreffende seizoen bij de wedstrijdleiding aangeven dat deze niet in aanmerking wil komen voor promotie. Nummer 3 in de klasse krijgt dan die mogelijkheid aangeboden. Indien de Nr 3 deze plaats niet wil invullen, dan blijft dit recht bij de Nr 2.
- Als een team in aanmerking komt voor een promotie/degradatie wedstrijd en deze niet wil spelen, dan kan men zich hiervoor bij de wedstrijdleiding afmelden. Het andere team, wat zich niet heeft afgemeld, beslist dan wie er degradeert of promoveert.
- Speelgerechtigde spelers
- In de klassen mogen onder de voorwaarden genoemd in de volgende artikelen spelers worden opgesteld die deelnemen aan wedstrijden in de NeVoBo competitie. Het gaat hier expliciet over deelnemende volleyballers aan de NeVoBo wedstrijden. In dit artikel wordt niet het lidmaatschap van de NeVoBo bedoeld!
- In de Top, Hoofd en A klasse teams dames en heren mogen maximaal twee spelers worden opgesteld die ook meedoen aan wedstrijden in NeVoBo competities mits zij niet hoger spelen dan tweede klasse NeVoBo.
- In de Top en Hoofdklasse teams gemengd, eerste en B klasse teams dames en heren mogen maximaal twee spelers worden opgesteld, die ook meedoen aan wedstrijden in NeVoBo competities mits zij niet hoger spelen dan derde klasse NeVoBo.
- In de eerste klasse teams gemengd, tweede en C klasse teams dames, heren en gemengd mogen geen spelers worden opgesteld die meedoen aan wedstrijden in NeVoBo-competities.
- In de klassen mogen onder de voorwaarden genoemd in de volgende artikelen spelers worden opgesteld die deelnemen aan wedstrijden in de NeVoBo competitie. Het gaat hier expliciet over deelnemende volleyballers aan de NeVoBo wedstrijden. In dit artikel wordt niet het lidmaatschap van de NeVoBo bedoeld!
- Ongerechtige spelers
- Indien geconstateerd wordt dat tegelijkertijd meer spelers die uitkomen in de NeVoBo competities dan genoemd in artikel 9 mee hebben gedaan aan wedstrijden in de RecVol, dan vermeldt de contactpersoon van het constaterende team dit als protest op het wedstrijdformulier. Dit protest wordt op het wedstrijdformulier geplaatst op de in de artikelen 5 bedoelde wijze. Het plaatsen van het protest op het wedstrijdformulier kan niet meer plaatsvinden na ondertekening van het wedstrijdformulier door beide aanvoerders en de scheidsrechter.
- Bij een protest als onder artikel 10.1 bedoeld wordt de procedure vermeld in artikel 5 gehanteerd.
- De wedstrijdsecretaris vraagt na ontvangst van het onder artikel 4 bedoelde wedstrijdformulier het team waartegen het protest is ingediend om commentaar. Dit team krijgt twee weken de gelegenheid om op het protest schriftelijk te reageren.
- Na ontvangst van het onder artikel 10.3 bedoelde commentaar of na weigering hiervan neemt de wedstrijdsecretaris binnen een week een beslissing.
- De onder artikel 10.4 bedoelde beslissing wordt ter kennis gebracht van de contactpersonen van de twee betrokken teams, van de contactpersonen van de andere teams in de klasse waarin de wedstrijd is gespeeld, van de leden van de adviesraad en van het bestuur van de RecVol.
- Tegen een beslissing van de wedstrijdsecretaris als bedoeld in artikel 10.5 staat binnen een maand na verzending van de beslissing beroep open bij de Adviesraad.
- De beslissing van de Adviesraad, die binnen twee maanden na indiening van het beroepschrift moet zijn genomen en waarbij de betrokken contactpersonen van de teams worden gehoord, is voor alle partijen bindend.
- Het team dat de in de artikel 10.1 genoemde regels overtreedt wordt bestraft met een aftrek van vier wedstrijdpunten en een geldboete van 25 euro. De uitslag van de wedstrijd waarin de overtreding plaatsvond komt te vervallen. De wedstrijd wordt door de wedstrijdsecretaris opnieuw vastgesteld.
- Slotbepaling
- Leden en deelnemers doen mee aan de door RecVol georganiseerde competities onder aanvaarding van alle in het wedstrijdreglement en de daaruit voortvloeiende regelingen genoemde voorschriften.
- Door deelneming aan de competities alleen al wordt door de leden en de teams ingestemd met het bepaalde in artikel 11.1.
- In die gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdsecretaris. Tegen beslissingen van de wedstrijdsecretaris kan bij de Adviesraad bezwaar worden ingediend. De uitspraak van de Adviesraad, die binnen twee maanden na indiening van het bezwaarschrift moet volgen, is voor alle partijen bindend. Een bezwaarschrift moet binnen een maand na verzenden of bekend worden van de beslissing van de wedstrijdsecretaris worden ingediend bij de secretaris van de RecVol.
Wedstrijdreglement gewijzigd tijdens de jaarvergadering op 11 juni 2024.