Home / Over RECVOL / Regelgeving / Wedstrijdreglement Beker

Wedstrijdreglement Beker

Aandachtspunten beker

Algemeen
In de beker competitie zijn dezelfde reglementen van toepassing als in de standaard competitie.
Onderstaand de afwijkingen/aandachtspunten van het beker reglement.

Wedstrijdsecretariaat
In deze reglementen moet bij het bestuur gelezen worden het voltallig bestuur van RECVOL Rivierenland en Maas & Waal Recreanten Competitie, aanspreekbaar via het wedstrijdsecretariaat van beide koepels.

Libero
In de beker competitie mag gespeeld worden met een libero

Puntentelling
Voorronde wedstrijden over 4 sets (artikel 11)
Vanaf de kwartfinale wedstrijden tot 3 gewonnen sets. (artikel 34)
De strijd om de derde en vierde plaats worden gespeeld over twee sets tot 15 punten, het team dat als eerste de 15 punten bereikt heeft de set gewonnen. Bij een gelijkspel in sets telt het verschil in setpunten. Indien er na twee sets een eindstand wordt bereikt van bv 15-14/14-15 dan wordt er om een laatste punt gestreden en is dit bepalend voor de einduitslag.

Spelerscontrole
Er wordt niet gecontroleerd op spelerskaarten

Bekeravond (eindronde’s)
De halve finale, finale als ook de strijd om de derde en vierde plaats vinden voor alle categorieën plaats op een door het Bekerbestuur aangewezen plaats en worden op één avond afgewerkt.

Wedstrijdplanning
Het wedstrijdsecretariaat stelt de wedstrijddata vast. Indien het programma dit vereist is het mogelijk dat een thuiswedstrijd wordt omgezet in een uitwedstrijd.

Loting
Binnen elke categorie vindt vrije loting plaats, teams worden in de voorronde op klasse ingedeeld, wel wordt er gestreefd naar het maximaal mixen van de teams uit de diverse klassen per poule en koepel.
De loting wordt door of namens de voorzitters van de volleybalkoepels in aanwezigheid van het wedstrijdsecretariaat gedaan.