Home / Nieuws / Han Helmink overleden

Han Helmink overleden


Met grote verslagenheid hebben we het trieste nieuws ontvangen dat de oprichter van RECVOL Rivierenland Han Helmink op 29 april is overleden.

Eind 1983 nam Han Helmink namens de Veteranen van de Algemene Plattelands Jongeren Vereniging Jong Gelre afdeling Maurik het initiatief om eens te kijken of een volleybalcompetitie voor recreatief spelende teams in de Betuwe mogelijk was.
De aanleiding daarvoor was dat de Maurikse veteranen al enige jaren tegen de vijf andere afdelingen van Jong Gelre in het Rivierengebied speelden om het ringkampioenschap. Die wedstrijden smaakten naar meer.

Op 25 januari 1984 stelde de Maurikse korfbalvereniging Activitas de kantine ter beschikking.
Het werd een succesvolle avond. Twaalf verenigingen kwamen naar Maurik. Onder leiding van Han spraken zij over de wenselijkheid van een competitie voor recreatief spelende volleybalteams in het Rivierengebied. Duidelijk werd aan het eind van de avond dat daarvoor voldoende draagvlak aanwezig was.

In de daarop volgende maanden trof Han de voorbereidingen voor het eerste seizoen. Allereerst maakte hij statuten en een huishoudelijk reglement. Ook stelde hij een programmaboekje samen voor de aangemelde negentien herenteams en twaalf damesteams.

Als organisatievorm koos RECVOL Rivierenland de vereniging. Een dagelijks bestuur moet worden aangestuurd en gecontroleerd door de leden, in dit geval dus de deelnemende verenigingen, clubs en dergelijke. Elk lid kreeg een stem in de Adviesraad, het algemeen bestuur.

Nog dagelijks genieten vele spelers en speelsters van een prachtige competitie voor recreatief volleybal in de Betuwe.

We wensen zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies van een fantastische verenigingsman.

Op woensdag 3 mei kan er afscheid worden genomen van Han bij de Heerlijkheid, veerweg 5 in Eck en Wiel tussen 19:00 en 20:30 uur.

Correspondentieadres: Buitenhuizenpoort 25, 4116 CA Buren

Check Also

Word jij onze nieuwe volleybaltrainer?

ISALA ’77 is een dynamische volleybalvereniging in het hart van Maas en Waal in Beneden-Leeuwen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.