Logo

Aan de bekendheid van de verenigingen werd vanaf het eerste moment veel aandacht besteed. Daartoe behoorde een herkenbaar logo.

Logo 2023 – heden

RECVOL Rivierenland

Logo 2009-2023

Ook het tweede logo is ontworpen door Han Helmink, dit keer in samenwerking met vormgever Jan van Suilichem van Van Suilichem Communicatie in Opheusden. Gekozen is dit keer voor een letterkenmerk van twee keer de letter R, de eerste letter van RECVOL en van Rivierenland.
Deze twee letters, waarbij de ene boven de andere hangt vormen het kenmerk van de vereniging. Zij zijn opgehangen in een volleybalnet, waardoor de relatie met de sport waar het over gaat duidelijk is aangegeven.
Anders dan bij het eerste logo is gekozen voor een uitvoering in kleur. In de loop der jaren is blauw, volgend uit de relatie met de rivieren, de kleur van RECVOL Rivierenland geworden. In twee scharkeringen is de kleur blauw overgenomen in het moderne logo, waarin ook de volledige woorden RECVOL Rivierenland een plaats hebben gekregen.

Logo 1984-2009

Het eerste logo, ontworpen door Han Helmink in samenwerking met drukkerij De Matrijs in Tiel, symboliseerde vooral de regio waar RECVOL Rivierenland de activiteiten ontplooide. De woorden RECVOL Rivierenland kregen een plaats in kronkelende rivieren. Boven met de tekst REC de Rijn/Lek, in het midden met de tekst Rivierenland de Linge en onder met de tekst VOL de Waal.

Het strakke logo werd uitgevoerd in de kleuren zwart en wit. Vijf en twintig jaar geleden was van kleurendruk nauwelijks sprake en waren zwart en wit het meest voor de hand liggend. Mede daardoor en door de strakke lijnen was het ondanks de golvende vormgeving een niet zo fantasierijk, maar wel zeer herkenbaar logo.

Maas en Waal Recreanten Volleybal

Logo 2003-2023

Logo 1980-2003