Home / Wedstrijd / 1069 Tinnegieter HA – Flamingos 1 HA

1069 Tinnegieter HA – Flamingos 1 HA

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
9 maart 2023 20:45 Heren A Klasse Alle

Locatie

Sporthal De Tinnegieter Beuningen
Leigraaf 2, 6641 DH Beuningen, Nederland

Resultaten

Team1234Sets gewonnenUitslag
Tinnegieter HA252525254Win
Flamingos 1 HA191922190Loss

Check Also

Word jij onze nieuwe volleybaltrainer?

Voorbeeld ISALA ’77 is een dynamische volleybalvereniging in het hart van Maas en Waal in …

2 reacties

 1. Frans, weer complimenten voor jou verslag over deze wedstrijd.
  Heerlijk om te lezen.
  Het gekke is dat wij heel moeilijk van jullie in Beuningen kunnen winnen. Moeten we toch iets op verzinnen
  Het was een sportieve en gezellige avond.
  Als jij blijft schrijven blijf ik lezen.

 2. ‘Waarom schrijf jij geen stukjes meer?’
  Dit is het eerste dat ik hoor als de Flamingo’s in kolonie onze kleedkamer binnenwaden.
  Ik stamel dat zelfs de kleinste amateurschrijver blijkbaar last kan hebben van een writer’s block.
  Of ik de pen alsjeblieft weer op wil pakken is de vraag. Nou Kees, bij dezen.

  Vorige week maandag hebben we ná onze wedstrijd in Maasbommel tot diep in de nacht de 74e verjaardag van onze spelverdeler Bert gevierd. Onder het genot van bier en gebak hebben we met elkaar besproken hoe wij het restant van de competitie aan willen vliegen nu Hans langdurig uit de running is. Na een paar pilsjes durfden wij het allemaal wel aan om de komende wedstrijden ‘gewoon’ met zijn zessen af te gaan werken.

  En daar staan we dan. Met zijn zessen. Iedereen mag vier sets spelen op zijn eigen positie. Verslappen is geen optie. Geblesseerd raken evenmin. Vol goede moed gaan we van start.
  De eerste vijf minuten worden we helemaal scheel gespeeld door de Flamingo’s. Met een 9-3 achterstand vragen wij onze eerste time-out aan. We trappen wat open deuren in die verder niet noemenswaardig zijn, maar aan de andere kant van het net gebeurt iets bijzonders. De goedlachse coach van de Puiflijkers doet bij de scheidsrechter zijn beklag over de bal. ‘Veel te eivormig’ luidt zijn verdict en daar kunnen de Flamingo’s ironisch genoeg weinig mee. Zonder morren wisselen we van wedstrijdbal en deze wissel pakt gunstig voor ons uit. Met prachtige rally’s, rake klappen en een tomeloze inzet keren we de achterstand om en winnen we de eerste set. De Flamingo’s hebben een duidelijke instructie gehad van hun coach. De bal direct terug spelen op de man aan service. Wat een ingenieus plan. Zou de opperflamingo hier lang op gebroed hebben?
  Gelukkig hebben we alles wat aan de andere kant bekokstoofd wordt snel door en weten we telkens de juiste reactie te geven. Ook de tweede en derde set worden simpel gewonnen. Zo simpel dat een enkeling uit Puiflijk er moedeloos van lijkt te worden.
  In de vierde set dreigt het nog even spannend te worden. Gelukkig tonen we alle zes aan topfit te zijn en op uithoudingsvermogen slepen we ook de vierde set in de wacht. De keuze om dit met zijn zessen te doen is de juiste geweest is onze gezamenlijke conclusie.

  In de kantine moeten we echter wél onze meerdere erkennen in de tegenstander. Terwijl wij één voor één afdruipen, bestellen zij lachend nog een paar blaadjes bier. En zo eindigt deze avond voor iedereen weer prettig. Wij de overwinningsroes, zij hinkend op één been terug naar het Puiflijkse nest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.