Home / Wedstrijd / 1029 Tinnegieter HA – Hurry Up HA

1029 Tinnegieter HA – Hurry Up HA

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
24 november 2022 20:45 Heren A Klasse Alle

Locatie

Sporthal De Tinnegieter Beuningen
Leigraaf 2, 6641 DH Beuningen, Nederland

Resultaten

Team1234Sets gewonnenUitslag
Tinnegieter HA272525254Win
Hurry Up HA251912220Loss

Check Also

Voorzitter nieuws 16

Voorbeeld Volleybal in het nieuw magazine – Pluk. Onlangs is het 3e nummer van het …

2 reacties

 1. Vincent van Dorland

  Hoi Frans, Wederom een prachtig verslag. Was een mooie geweldige wedstrijd in alle opzichten.

  Tot in Hernen.

 2. Zenuwachtig maakt de kasteleinse voor de achtste keer haar bar schoon. De tap blinkt, de glazen zijn gepoleerd en een vers fust is aangesloten. Uit alles blijkt dat we vanavond hoog bezoek ontvangen.
  Maandenlang mochten wij in Hernen meetrainen omdat onze eigen sporthal als opvang voor Oekraïense vluchtelingen diende. Vanavond zijn de rollen omgedraaid en mogen wij onze Beuningse gastvrijheid ten toon spreiden.
  Net als vorige week delen we met onze tegenstanders gebroederlijk één kleedkamer. Gebroederlijk mag in deze zin letterlijk genomen worden daar Geert -het broertje van Bert- bij de opponent de familie-eer hoog houdt.
  Een andere naam die in het oog springt is die van Wim Vlijmen. De goedlachse sigaarroker is dit seizoen doorgeschoven naar het hoogste herenteam van Hurry up en houdt zich goed staande tussen de Hernense veteranen. In het dagelijks leven werkt Wim in een antiekwinkel en hij is oude rommel om zich heen dus wel gewend.

  Onze krappe selectie wordt deze week versterkt door Walter. De schoonzoon van Bert had van zijn vrouw Carmen begrepen dat spelen bij ons een waar genot moest zijn. Dit wilde de Valburger zelf ook wel eens meemaken.

  We starten vandaag in onze vertrouwde 5 1 formatie. Met Bert (who else?) als spelverder, Scott op de ex, Hans en Leon op buiten en Walter en mijzelf op midden. Aanvoerder Daniel slaat de eerste set gade vanaf de bank.
  We beginnen dramatisch. Scott heeft naar eigen zeggen nog nooit zo slecht gepasst. Bert heeft een snelle aanval met Walter bekokstoofd, maar deze aanval komt het eerste kwartier nog niet uit de verf. Hurry up neemt onze cadeautjes gretig in ontvangst. Is dit dan hoe wij hen de maandenlange gastvrijheid terugbetalen? Als het verschil in punten de tien overschrijdt vindt Daniël het genoeg geweest. Net als Arnold zijn volgende service binnen wil slaan, vraagt onze kalende kapitein om een time-out. We trappen een paar open deuren in zoals ‘beter passen’ en ‘simpele keuzes maken’ en waarempel: Het begint te lopen aan onze kant!
  We buigen de achterstand om en winnen de set zelfs met 27-25.

  De tweede set krijgt Leon rust. De pensionaris komt net terug van een All-Inclusice vakantie op de Kanarische eilanden en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. De passing gaat beter (lees: minder slecht) en we slagen er vaak in om de lange mannen van Hernen te blokkeren. Hierdoor worden de tegenstanders gedwongen het over een andere boeg te gooien. Met prikballetjes achter het blok en geplaatste ballen richting achterlijn proberen zij ons te verschalken. Het lukt ons niet direct een antwoord te vinden op deze tactiek. Er moet weer een time-out (sorry Arnold) aan te pas komen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Wederom keren we het tij en met een verschil van 6 punten winnen we deze set.

  In de derde set krijgt Hans rust. De Beuningse grijsaard moest twee dagen geleden de training wegens nekklachten nog aan zich voorbij laten gaan. Vandaag staat hij weer als een heuse Bokito te beuken. Deze set hadden winnen we met speels gemak. Als we de 25 bereiken staat de teller aan de overkant pas op 12 punten. Walter waant zich een kind in een snoepwinkel. Alles wat hij aanraakt vliegt binnen. Dit is waarschijnlijk het punt waarop hij bedenkt dat hij volgende week tegen Atalante weer mee wil doen.

  In de laatste set krijgt Scott zijn welverdiende rust. De aanstaande vader mag op zijn lauweren rusten en we beschouwen zijn mindere passing vanavond maar als een zwangerschapskwaaltje.
  Met strandganger Leon als nieuwe ex treden we aan. Het begint een repeterend verhaal te worden, maar ook deze set lopen we in eerste instantie achter de feiten aan. Na voor een derde keer Arnold met een venijnig getimede time-out uit zijn concentratie te halen, gooien de geelhemden uit Hernen definitief de handdoek in de ring.

  We winnen met 4-0 en met een grote glimlach zoeken we de kleedkamer op. Daar vraagt Vincent me nog of ik zijn onbeschrijflijk mooie punt in dit wedstrijdverslag wil verwerken. Zoals hij zelf al zei: Hij was onbeschrijflijk mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.